donderdag 8 maart 2012

Een sterrenkindje

Heel graag wilden mijn man en ik een herinnering van Kobie cadeau doen aan de afdeling intensieve neonatologie. Het meest voor de hand liggende was een foto in een mooie lijst. Maar dat kwam er maar niet van, het lukte me maar niet om eraan te beginnen.
Op deze afdeling hangen veel foto's omhoog. Ik herinner me nog heel goed een reeks foto's van hetzelfde kindje, telkens van enkele maanden of een jaar later. 
Toen Kobie op de afdeling lag, weet ik nog dat ik tegen een verpleegster zei dat op een dag er ook zo een reeks foto's van Kobie zou ophangen... Dat moet ergens in de eerste week geweest zijn, toen was de hoop er nog.

Maar nu zat de herdenkingsdienst van het ziekenhuis eraan te komen en dat leek me een mooie gelegenheid om eindelijk een aandenken van Kobie af te geven. Eén van mijn hobby's is werken met wolvilt. Op de site van atelier pippilotta vond ik een heel mooi patroon van een sterrenkindje. Een klein engeltje dat in haar handen een Swarovski kristal houdt. Wanneer de zon erop schijnt wordt er een prachtige regenboog tevoorschijn getoverd. De symboliek er rond vind ik mooi. Het sterrenkindje spreekt voor zich; de regenboog symboliseert de verbinding tussen hemel en aarde.

6 opmerkingen:

 1. Prachtig, wat een fijn gebaar!
  Wat indrukwekkend vind ik het, jullie verhaal en hoe jullie dit moeilijke pad samen bewandelen. Sterk mens!

  (ik heb wel 100x dat wat ik tiepte weggehaald en opnieuw gedaan...ik kan dat wat ik wil zeggen niet zo goed onder woorden brengen geloof ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan zus! Ik vind het fijn dat Kobie in het ziekenhuis herdacht is...
  Dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig gedaan Heidi!
  Wat een mooi idee dat er zo iets 'liefs en warms' in het ziekenhuis is voor iedereen die het nodig heeft.

  x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Dana!
   Ja, zo'n natuurlijke materialen zijn vaak ver te zoeken in ziekenhuizen. Ik hoop van harte dat de energie ervan deugd doet voor iedereen daar ;)

   Verwijderen